EHBO zoekt sponsors

Dronten - 11 december 2008.  Het bestuur en de leden van de EHBO-vereniging Biddinghuizen nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen bij de stand op de Kerstmarkt op 19 december a.s. in het dorp.

De vereniging wil de mensen kennis te laten maken met de vereniging haar nieuwe project te promoten.

De leden van de vereniging posten veelal tijdens verschillende activiteiten in en rondom het dorp. De vereniging wil haar diensten uitbreiden door een Automatische Externe Defibrillator oftewel de AED mee te nemen en in geval van nood in te zetten.

Alle leden van de ehbo-vereniging kunnen reanimeren en de AED bedienen.

In Nederland krijgen per jaar zo’n 16.000 mensen een hartstilstand, dat betekent dus dat ongeveer 44 mensen per dag getroffen worden. Het hart kan in zo’n 10 – 15% van de gevallen weer op gang worden gebracht door middel van snelle reanimatie en inzet van een AED. Dit aantal stijgt doordat in buurthuizen en winkelcentra steeds meer goede hulp en een AED aanwezig is.

Om dit ook in Biddinghuizen te realiseren is geld nodig.

Geprobeerd wordt om sponsorgeld op te halen bij bedrijven, instellingen en particulieren.

Wellicht wil een bedrijf of instelling zelf ook wel een AED aanschaffen. Hoe meer AED’s aangeschaft worden, hoe gunstiger de prijs.

Als tegenprestatie voor het sponsorgeld wil de vereniging een aantal personeelsleden van het betreffende bedrijf of instelling volledig opleiden om te kunnen reanimeren en de AED te kunnen bedienen.

De vereniging heeft twee door de Nederlandse Reanimatie Raad gecertificeerde instructeurs die graag meer mensen willen leren reanimeren en de AED te bedienen.

In Januari 2009 wil de vereniging een uitgebreidere voorlichtingsavond houden in het Koetshuis.

Hiervoor ontvangen belangstellenden een aparte uitnodiging. Wanneer u belangstelling heeft dan kunt u zich opgeven bij de stand op de Kerstmarkt of via de website http://www.ehbo-biddinghuizen.nl