EHBO verheugd met giften

Dronten - 14 maart 2009.  Op woensdag 4 maart kreeg de reguliere herhalingsavond voor de leden van de EHBO-vereniging uit Biddinghuizen een speciaal tintje door de komst van een aantal gasten met een speciale missie.

Patrick Mahu van de stichting BAB (Bouwen aan Biddinghuizen) kwam speciaal naar deze lesavond om de EHBO-Vereniging de beloofde AED te overhandigen. Tijdens de informatieavond over het AED project, die een aantal weken eerder was gehouden, gaf Patrick Mahu aan dat een gedeelte van de prijs die gewonnen is met het project ‘Wandelpad Biddinghuizen’ in de vorm van een AED geschonken zou gaan worden aan de EHBO-vereniging.

Evenementen
Het initiatief om een AED project voor de inwoners en bezoekers van Biddinghuizen op te zetten en het feit dat leden van de EHBO-vereniging ook meegeholpen hebben met de aanleg van het wandelpad, was voor de stichting BAB een reden om de AED te schenken. De EHBO-Vereniging is hier ontzettend blij mee en vanaf nu zullen de Eerste Hulp-verleners de AED meenemen wanneer er gepost moet worden bij evenementen in en rondom ons dorp.

RPM
Op deze avond was ook Hanny Vos aanwezig. Hanny Vos, eigenaar van sportcentrum Joy 4 Life kwam vertellen dat ook het sportcentrum het project van de EHBO-vereniging wil steunen en wel in de vorm van het organiseren van de inmiddels bekende RPM-marathon voor een goed doel. Het goede doel voor dit jaar zal het AED project van de EHBO-vereniging zijn. Van de opbrengsten van de marathon worden AED’s gekocht die in het centrum van Biddinghuizen in het openbaar geplaatst zullen gaan worden. Noteert u vast in de agenda; RPM marathon, zaterdag 7 november 2009 in het Koetshuis. Nadere berichtvorming hierover volgt in de komende maanden. Ook kunt u informatie over de marathon vinden via de website van Joy 4 Life.

Helpen
Het bestuur en de leden van de EHBO-vereniging zijn zeer verheugd met dit initiatief en binnenkort zal er overlegd gaan worden hoe de verdere samenwerking zal gaan plaatsvinden. Het organiseren van de marathon kost veel tijd en inspanning, leden van de EHBO-vereniging hebben aangegeven dat ze graag willen helpen.

De EHBO vereniging en de genoemde leveranciers

Trainer
Sinds de eerste informatieavond over het AED project zijn er al een aantal AED’s gekocht door bedrijven en particulieren in Biddinghuizen. Het bedrijf dat deze AED’s levert is firma Arehbo uit Ede. Vertegenwoordiger Jos van de Goor, kwam naar deze avond om de EHBO-vereniging een AED-trainer te schenken. De beide instructeurs van de EHBO-vereniging hebben eerder al aangegeven dat ze mensen die donaties geven voor het AED project een gratis opleiding BLS/AED willen geven. Firma Arehbo vond dit zo’n goede acti,e dat ze de EHBO-Vereniging een AED-trainer wilden schenken zodat de beide instructeurs de lessen kunnen verzorgen. Een geweldig mooi cadeau van Arehbo. De eerste afspraken voor de BLS/AED opleidingen zijn inmiddels al gemaakt.

Het AED project is dus in volle gang en meer informatie hierover volgt in de plaatselijke kranten, via de website van de EHBO-Vereniging Biddinghuizen www.ehbo-biddinghuizen.nl en via www.bhznet.nl.

EHBO-vereniging Biddinghuizen