120 mensen bezoeken EHBO-receptie

120 mensen bezoeken EHBO-receptie Dronten - 21 januari 2002.  Vijfentwintig jaar geleden, om precies te zijn op 1 januari 1977, werd de EHBO afdeling Biddinghuizen opgericht. Het jubileum werd afgelopen zaterdag in De Voorhof gevierd met de onvermijdelijke receptie en vele activiteiten. 120 personen kwamen het huidige bestuur even de hand schudden. Onder hen diverse oud-leden en -bestuursleden.

Tijdens de bijeenkomst werd ook het eigen logo van EHBO-Biddinghuizen onthuld: een rol verband met het EHBO-logo. De beide oprichters van de EHBO Biddinghuizen, Lambert Jonker en Rita van Bakel, mochten de jubileumtaart aansnijden.
27 jaar geleden nam Rita van Bakel het initiatief om een eerste hulp bij ongelukken in Biddinghuizen op te starten, nadat haar dochter van de trap was gevallen en zich onder doktersbehandeling moest stellen.
Dokter van Ekkel stond Rita van Bakel toen bij. 25 jaar na oprichting is EHBO Biddinghuizen gegroeid naar 50 leden.

Bron: Dagblad Flevoland