ANBI-status voor Stichting AED Biddinghuizen

Dronten - 16 juli 2012.  Met terugwerkende kracht, vanaf 1 januari 2012, heeft de Stichting AED Biddinghuizen
de ANBI-status verkregen; de status van Algemeen nut beogende instelling.

Dit is vooral voordelig voor mensen die erfenissen, donaties of andere bijdragen overmaken aan de stichting:
  • De stichting hoeft geen erf- of schenkingsbelasting te betalen over erfenissen en schenkingen, die het ontvangt in het kader van algemeen belang;
  • Voor donateurs/erflaters zijn de giften aftrekbaar zijn van de inkomsten- of vennootschapsbelasting;
De giften/donaties worden vooral gebruikt voor de aanschaf en onderhoud van AED's en kasten en daarnaast bijvoorbeeld voor verzekeringen.

Doelstelling
Doelstelling van de stichting is ervoor zorg te dragen dat er in Biddinghuizen voldoende AED's openbaar beschikbaar zijn en blijven. Na inzet van een AED dient deze uitgelezen te worden om gegevens te beschermen, dienen elektroden vervangen te worden en wordt de batterij gecontroleerd. Zodat de AED weer gebruiksklaar is.

De stichting wordt gerund door vrijwilligers.
Voor informatie over de stichting zie de website: www.aed-biddinghuizen.nl

Stichting AED Biddinghuizen