EHBO-verenigingen gaan samenwerken

Biddinghuizen - 4 mei 2006.  De EHBO-verenigingen van Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten gaan nauwer samenwerken; vooral op het vlak van beginnerscursussen en hulpverlening tijdens evenementen.

Ze hebben dit besloten na onderling overleg. Behalve nauwere samenwerking, zal er een structureel voorjaars- en najaarsoverleg tussen de verenigingen komen.

De beginnerscursus wordt voortaan jaarlijks gehouden in één van de drie dorpen. Voor het komende seizoen 2006-2007 is dat Biddinghuizen. De jaren erna zijn Swifterbant respectievelijk Dronten de gastheer voor de cursus.

Evenementen
Er is gebleken dat het bij evenementen moeilijk kan zijn voldoende EHBO-ers te vinden. Daarom gaan de verenigingen ook op dit vlak meer samenwerken, zodat er in totaliteit meer EHBO-ers beschikbaar zijn voor evenementen.