Samenwerking EHBO verenigingen

Dronten - 30 mei 2006.  De EHBO-verenigingen van Biddinghuizen, Dronten en Swiferbant hebben in onderling overleg besloten tot een nauwere samenwerking.

Dit zal met name gebeuren op het vlak van beginnerscursussen en hulpverlening tijdens allerlei evenementen. Tevens zal een structureel voor- en najaarsoverleg tussen de drie verenigingen worden opgestart om de onderlinge banden verder te versterken.

Al langer leefde bij alle drie de verenigingen de wens om te komen tot een samenwerking, omdat de volledig zelfstandig opererende verenigingen elkaar tot steun kunnen zijn. Bovendien kan de samenwerking leiden tot een beter functioneren van de drie organisatie op het terrein van hulpverlening.

Organiseren
De eerste besluiten die zijn genomen, liggen op het vlak van het organiseren van de beginnerscursussen. Voortaan wordt jaarlijks eenmaal een beginnerscursus georganiseerd in één van de drie dorpen. Voor het seizoen 2006-2007 is dat Biddinghuizen. In 2007-2008 is Swifterbant aan de beurt en vervolgens is de deze cursus in 2008-2009 in Dronten.

Geinteresseerden voor een EHBO-beginnerscursus worden opgeroepen om of naar de betreffende plaats te reizen voor het volgen van de cursus of te wachten totdat de cursus in de eigen woonplaats wordt georganiseerd.

Wellicht is op dit vlak 'carpoolen' tussen plaatsgenoten en medecursisten mogelijk.

Voor 2006-2007 kunt u voor informatie en/of aanmelden terecht in Biddinghuizen:

Stanza v Nunen tel 332766 of Adri van Loveren tel 331928

Ook op het vlak van hulpverlening willen de drie verengingen komen tot een nauwere samenwerking. Nu is het wel eens lastig om voor een bepaald evenement voldoende EHBO-ers als hulpverleners bij elkaar te krijgen. Doordat het totale bestand aan EHBO-ers die actief zijn bij hulpverlening tijdens sport- en andere evenementen door de samenwerking veel groter wordt, hopen de drie verenigingen nog beter in te kunnen spelen op de behoefte aan hulpverlening.

Tot slot is vastgesteld dat het goed is om in een structureel voor- en najaarsoverleg op bestuursniveau te komen tot een verdere samenwerking, uitwisselingen van aandachtspunten en het bereiken van een hogere kwaliteit van het functioneren van de eigen vereniging.